Veelgestelde vragen

Met welke vragen kan ik bij jou terecht?


Hierbij deel ik enkele thema’s waarrond ik regelmatig werk:

 • somberheid
 • angsten
 • laag of verstoord zelfbeeld
 • studieproblemen
 • gebrek aan energie
 • vermoeidheid
 • eetproblemen (ongezonde gewoonten)
 • stress

Dit zijn wensen die mensen hadden aan het begin van hun traject:

 • het beter leren managen van hun energie
 • verwerken van traumatische gebeurtenissen
 • verbeteren van communicatieve vaardigheden
 • meer rust vinden (in een druk gezins en werkleven)
 • de wens om te groeien op spiritueel vlak
 • vergroten van de draagkracht
 • meer balans qua voeding en beweging
 • het integreren van een regelmatige zelfzorgroutine
 • het vinden van je zielsmissie
Met welke vragen kan ik NIET bij jou terecht?


Met bijna geen enkele. Omdat ik naar jou kijk als geheel, ZIE ik jou ook letterlijk als “heel”, met welke “issues” jij je ook aanmeldt. Die heelheid is er altijd, in elk mens. Alleen zijn we het contact ermee soms verloren. Tijdens een traject help ik jou daar stap voor stap weer aan herinneren, waardoor je anders gaat kijken naar jouw issues en zelf ontdekt hoe je ze kan helen of oplossen. Na een intakegesprek gaan we beiden bij onszelf na of er een klik is en of we verder willen en kunnen met elkaar. Als ik het idee heb dat ik jou, om wat voor reden dan ook, niet (goed genoeg) kan verder helpen, geef ik dat ook eerlijk aan en zal ik je doorverwijzen naar een professional waarvan ik denk dat hij/zij jouw wel kan geven wat je nodig hebt.
Wat zeggen mensen na een (human design) traject?


 • Dit traject is het beste wat ik ooit heb gedaan! Eveline heeft me als eerste laten inzien wie ik ben en de vele waaroms die ik had, zijn eindelijk beantwoord!
 • Onwijs treffend! Ik merk dat hier heel veel wijsheid in verborgen ligt, waardoor ik mezelf nog beter leer kennen. Heel fijn dat het zo veel in beweging brengt.
 • De privé yogales die ik bij Eveline heb gevolgd is todate de fijnste les die ik ooit heb gehad! Ze paste de lesinhoud en het thema intuïtief aan. Haar stemgeluid is heerlijk zacht en warm. Het nodigt uit en neemt je mee op een reis in jezelf. Mijn lichaam was blij met de combinatie van hatha en yin, precies wat het nodig had. Zwevend op een wolkje van dankbaarheid ging ik naar huis toe (waar het vriendlief meteen opviel)
 • Het is de unieke combinatie van jouw verhelderende uitleg, de gesprekken én de meditatie op maat die mij het EUREKAmoment bezorgde. Hier kan ik echt mee verder!
 • Ik had van tevoren niet gedacht dat we zoveel zouden ophelderen in 1 sessie. Eveline is een superfijne en rustige coach die perfect kan aansluiten bij je behoeften, maar je ook echt uitdaagt naar je kern te gaan. Heel waardevol en ik zou het iedereen gunnen. 
Hoe omschrijven anderen Eveline?


Als een "alles-mag-er-zijn-persoon", dat wil zeggen iemand die:

 • sensitief is en weet wat ze doet.
 • écht luistert en écht tijd neemt. Dit lijkt misschien een open deur als psycholoog, al hoor ik keer op keer dat mensen zich door mij gehoord, gezien en begrepen voelen op een manier die ze nog niet eerder hebben meegemaakt.
 • veiligheid biedt.
 • een ongekende rust uitstraalt en overbrengt.
Waarom doe jij dit werk, Eveline?


“Waarom doe jij dit werk eigenlijk, Eveline?” Het is toch best een gekke keuze om jezelf de hele dag bloot te stellen aan “issues” van anderen.

Verhalen van de mensen waarmee ik werk, raken mij zeker. Zowel het verdriet als de angst als de ontlading als de breaktroughs als de vreugde. Maar, na letterlijk elk gesprek voel ik óók de liefde stromen. De liefde van degene waarmee ik spreek, de liefde in de omgeving van de persoon waarmee ik werk, de liefde in de wereld en de liefde in mezelf.

Een voldaan en dankbaar gevoel ervaar ik standaard, na elke sessie, omdat ik zie en voel dat er met elke stap weer een stuk spanning, angst of trauma uit de wereld verdwijnt, waardoor er steeds meer ruimte ontstaat voor vertrouwen, gezondheid en geluk.
Ik twijfel of ik hulp wil/mag/kan inschakelen. Hebben andere mensen dat ook wel eens? Waardoor komt dat?


Gevoelens van schaamte & schuld, spelen, bewust of onbewust, regelmatig een rol in het al dan niet inschakelen van professionele hulp. Al noem ik hier ook nog een andere, hele specifieke, angst, namelijk, de angst om te shinen. “HUH? Die snap ik niet, Eef.” hóór ik je nu al denken. Ik kan me voorstellen dat dit even moet landen, maar, geloof me, het is echt zo. Regelmatig ontmoet ik mensen die vanbinnen precíés weten wat ze willen, maar zich inhouden. Vaakst genoemde argument: “ik maak me zorgen wat anderen ervan zullen denken.”

Graag deel ik hier het volgende over: de angst voor het oordeel van anderen, is inherent verbonden aan “mens zijn”. Als individu kunnen we bergen verzetten, maar zijn we óók behoorlijk kwetsbaar. We zijn hier op deze planeet om SAMEN te werken. Dat zit ingebakken in ons DNA. Het is dus echt niet zo vreemd dat het idee alleen al om mógelijk “verstoten” te worden door “je tribe” wanneer je te hard groeit, bloeit of straalt je, voor je gevoel, in levensgevaar brengt. Hoe je van die angst afkomt? Bewustwording is de eerste stap. Het vervolg ontdek je vanzelf. Misschien wel bij mij op de bank of op de yogamat ;-)
Is mijn issue/vraag wel “ernstig genoeg”?


Allereerst, IEDEREEN heeft uitdagingen in dit leven. Vroeg of laat loopt elke mens ergens tegenaan. We dragen stuk voor stuk bepaalde gebeurtenissen met ons mee die hun sporen hebben achtergelaten. We zijn en blijven mensen. Of iets “ernstig genoeg is”, is een compleet irrelevante en bovendien onbeantwoordbare vraag. Het is veel interessanter om je aandacht te richten op de mentale en fysieke respons op een bepaalde gebeurtenis, waar je al dan niet last van ervaart in je dagelijks leven. Op die respons zoomen we samen verder in, zodat jij weer inzicht en helderheid ervaart en precies weet wat je moet doen/laten om je weer in balans te voelen.
Waarom zou ik mezelf heling, begeleiding, coaching gunnen?


Omdat je het waard bent. Weet daarnaast ook dat je door het helen van bepaalde stukken in jezelf jouw omgeving mee heelt. Door jezelf te helen, worden er ook processen in gang gezet bij mensen waarmee je nauw verbonden bent. Zelfs als die andere persoon geen idee heeft dat jij op deze manier in jezelf aan het investeren bent. Als je naar binnen keert en jezelf de nodige aandacht en liefde geeft, regelt het universum dit automatisch op de achtergrond. Dit wordt ook wel het “ripple effect” genoemd. Eén golf van positiviteit, zorgt altijd voor meer golven en uiteindelijk voor een hele zee. Zo zit de natuur in elkaar.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3