Ga jij mee naar 5D?

Vind jij de quote “raise your vibe” ook zo lekker klinken, maar heb je stiekem geen flauw idee wat hiermee bedoeld wordt? Wil je weten wat de vijfde dimensie is? In deze blog neem ik je, in Jip en Janneketaal, mee van 3D naar 5D!


Eveline van Montfort

Jouw appel bestaat uit trillende deeltjes

Kort door de bocht, heeft alles in het universum een bepaalde trilling. Alles! Een stuk fruit, jouw salontafel, de euri's die je uitgeeft, maar ook je lichaam, je gedachten en je emoties. Voorwerpen die met het blote oog een vaste vorm lijken te hebben (bv. een appel), zijn eigenlijk opgebouwd zijn uit héééle kleine deeltjes die continu kriskras door elkaar bewegen met een ENORME SNELHEID.


De manier waarop en de snelheid waarmee de deeltjes van een voorwerp bewegen, veroorzaken een bepaald trillingsveld.


Er zijn heel veel verschillende voorwerpen, dus ook heel veel verschillende soorten velden. Makkelijker gezegd: de deeltjes van een appel trillen op een andere manier dan de deeltjes van een banaan. Hoe hoger iets trilt, hoe positiever en liefdevoller het is. Bepaalde trillingen kan je waarnemen met je zintuigen, maar heel veel ook niet.


De vijfde dimensie vind je niet op Google Maps

Ik verklap hier alvast dat de vijfde dimensie geen fysieke plek, bestemming of plotse verandering in jouw omgeving is.

Een dimensie is een staat van bewustzijn. Een staat van bewustzijn kan je zien als het intunen op een een bepaald trillingsveld.

Er zijn oneindig veel dimensies, maar de kans is groot dat je vooral gehoord hebt over 3D, 4D en 5D. Weet dat dit door de mens bedachte indelingen zijn en dat woorden en hokjes eigenlijk veel te beperkend zijn om dit écht te bevatten. No worries als je dit niet begrijpt vanuit je mind, want uiteindelijk gaat het vooral om ERVAREN.


3D

In de derde dimensie ligt de focus op materie, alles wat we kunnen zien met onze twee ogen, ruiken met onze neus, voelen met onze tastzin, horen met onze oren en proeven met onze mond. In deze staat van bewustzijn is er sprake van dualiteit. Goed, fout. Lelijk, mooi. Dag, nacht. Leven, dood. In de derde dimensie worden keuzes vanuit het verstand gemaakt. In deze staat van bewustzijn ervaar je verleden, heden en toekomst.


4D

In een 4D-staat van bewustzijn overstijg je de dualiteit. Dat proces ziet er voor iedereen anders uit. Voor de ene gebeurt dit na een groot verlies, voor de ander door een spirituele ervaring en bij nog iemand anders is er niet precies de vinger op te leggen wat de exacte trigger was en verloopt deze overgang geleidelijker. Het komt er in ieder geval op neer dat de opvatting dat bepaalde ideeën die in 3D controleerbaar leken te zijn, een illusie blijken. Dit kan bv. een idee van veiligheid zijn. Dat is waarom situaties waarin je wordt teleurgesteld door mensen, waarbij het nooit in je was opgekomen dat zij iets “slechts” zouden kunnen doen, zo life-changing kunnen zijn. Je ervaart de wereld om je heen letterlijk op een andere manier dan in 3D.


5D

De vijfde dimensie is een staat van ZIJN, waarin je “hogere trillingen waarneemt” dan in 3D en 4D. Je kan het zo zien, dat je in 5D bent, wanneer je je in een “hogere staat van bewustzijn” bevindt, soms na het in elkaar storten van hetgeen dat jij altijd als “waarheid” zag. Je bent in staat om een bredere waaier aan trillingen waar te nemen dan in 3D.


In 5D voel jij je één met alles in en rondom je. Onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan, weten dat alles een hoger doel heeft, een diep innerlijk weten en voelen dat alles precies is zoals het moet zijn, liefde voelen en zien in alles en iedereen, zijn allemaal kenmerken van de vijfde dimensie. Maar nogmaals, woorden schieten te kort.


In deze staat van bewustzijn leef je vanuit je hart i.p.v. vanuit je verstand en je ego. Vanuit 3D bekeken, is het dus mogelijk om gedurende een dag vlagen op te pikken van 5D, maar is dat nog iets anders dan continu in 5D leven.


Hoe kom je in de VIJFDE dimensie?

Door je bewustzijn te verhogen, zodat jij intuned op hogere trillingen. Dat kan je doen door je zelfinzicht te vergroten, te helen, oude trauma’s op te lossen, angsten en onzekerheden te doorleven, gezond te leven, aan yoga en meditatie te doen.

Weet ook dat het proces van 3D naar 5D geen lineair stappenplan is, zoals een recept voor soep. Zie het eerder als continu door elkaar lopende processen of als parallelle tijdlijnen. Zo hoeft het ook geen doel te zijn om "continu in 5D te leven".


Wil jij groeien in jouw bewustzijn, be my guest!


Liefs,

De spirituele doctor