top of page

Human design profiel lijnen + tips

Je profiel bestaat uit twee cijfers, bv. 5/1 of 4/6. Binnen human design worden dit profiellijnen genoemd. Deze zeggen iets over jouw levenspad. Elke lijn gaat gepaard met bepaalde patronen die je steeds opnieuw tegenkomt. De uitleg die hoort bij het eerste cijfer herken je vaak, omdat je je hiermee identificeert. Het tweede cijfer gaat over een onbewustere laag, waarin anderen je wellicht duidelijker herkennen. In totaal zijn er 6 profiellijnen. In deze blog licht ik ze kort toe.

1 – Onderzoeker

Je bent op zoek naar waarheid. Door vragen te stellen en op de details van een probleem in te gaan, bouw jij voor jezelf een fundament om op verder te kunnen. Als je iets nieuws gaat doen of delen met anderen, helpt het jou om daar eerst helemaal in thuis te zijn. Jij weet als geen ander dat je nooit álles kan weten en je zal je dan ook nooit uitgeleerd voelen. Soms zie je hierdoor niet zo goed hoe veel je eigenlijk wel al weet.


Een 1-lijn die uit balans is, kan je herkennen aan:

-angst voor het onbekende

-onzekerheid

-jezelf klein houdenTIPS:

-Gun jezelf de inspector Gadget modus totdat jij je zelfverzekerd voelt.

-Vraag eens aan mensen die je vertrouwt waarin zij jou als expert zien.


2 - Kluizenaar

Je bent wijs van nature en wordt hier ook voor herkend. Dit is geen wijsheid uit boeken of studies. Je doet dingen graag op je eigen manier en hebt tijd nodig om alleen te zijn. Jezelf terugtrekken uit het energieveld van anderen is noodzakelijk om ideeën en ervaringen te integreren en tot nieuwe inzichten te komen. De juiste mogelijkheid om weer naar de wereld in te trekken, zal zich vanzelf voordoen.


Een 2-lijn die uit balans is, herken je aan:

-je verliezen in studies en boeken

-isolement

-geen plezier meer in het leven


TIPS:

-Plan me-time in.

-Gun jezelf een periode zonder alle kennisbronnen, zoals boeken, social media en internet, en observeer hoe jouw inner genius tot bloei komt.


3 – Martelaar/Katalysator

"Eerst ervaren, dan geloven", is jouw motto. Je bent experimenteel. Woorden van anderen of boeken zijn niet genoeg. Jij leert door ervaringen. “Foute” situaties , “foute” mensen zijn onderdeel van je levenspad. Zie deze liever als verrijkende ervaringen, die van waarde zijn voor jezelf en je omgeving. In deze ogenschijnlijke mislukkingen schuilt jouw grootste goud. Mensen met een 3-lijn zijn "ontworpen" om uit te vinden wat niet werkt en beschikken dan ook vaak over een enorme veerkracht.


Een 3-lijn die uit balans is, herken je aan:

-faalangst

-geblokkeerd zijn op het aangaan van nieuwe ervaringen en ontmoetingen

-angst om in het diepe te springen


TIPS:

-Begin aan iets voordat het “af” is. Al doende ontdek je, of het wel/niet voor jou is.

-Is er iets mislukt? Vraag jezelf af waarom het niet werkte. Zo transformeer je het gevoel van mislukking naar wijsheid door ervaring.


4 – Opportunist/Netwerker

Je bent een sociaal wezen. Van nature maak je makkelijk verbinding met anderen. Mogelijkheden komen voor jou dan ook via andere mensen. Het is dus belangrijk om je er bewust van te zijn met welke familieleden, vrienden, collega’s jij je omringt. Voel je je eenzaam? Weet dat de juiste mogelijkheid vanzelf weer voorbijkomt en focus op de mensen die al in je leven aanwezig zijn. Verder heb je baat bij stabiliteit op vlak van werk, wonen en relaties.


Een 4-lijn die uit balans is, herken je aan:

-het ontbreken aan of uit contact zijn met een “tribe”

-stress en onrust door het ontbreken aan een vertrouwde basis


TIPS:

-Breng je netwerk in kaart. Welke mensen zijn al lange tijd in jouw leven? Hoe is jullie band op het moment? Heeft deze iets nodig?

-Zorg dat je helderheid hebt over je nieuwe baan of woonplek voordat je je oude verlaat.


5 – Ketter/Redder

Jij hebt de gave om anderen, vooral onbekenden, te beïnvloeden en praktisch verder te helpen. Dit kan ervoor zorgen dat anderen jou als redder zien. Je bent een (onbewuste) spiegel voor anderen. Het is dus belangrijk dat je je omgeeft met de juiste mensen en dat je leert om het onderscheid te maken tussen verwachtingen en projecties van anderen en je eigen wensen en verwachtingen.


Een 5-lijn die uit balans is, herken je aan:

-je verliezen in projecties die niet kloppen

-charme misbruiken voor eigen gewin


TIPS:

-Breng je eigen wensen en verwachtingen in kaart en wees daar transparant over naar de mensen die het dichtst bij je staan. Komt dit overeen met hoe zij jou zien?

-Breng jouw praktische talenten in kaart en ga eens na hoeveel mensen je hiermee al geholpen hebt.


6 - Rolmodel

Je bent een voorbeeld en hebt van nature een bepaalde maturiteit. Je bent niet geïnteresseerd in onnodige machtsspelletjes. Mensen met lijn 6 gaan door 3 fases in hun leven:

1. Geboorte tot 28 jaar. Hier leef en leer je door trial en error, door "foute" mensen en situaties (3-lijn). Dit kan een pijnlijke periode zijn, waar je wel doorheen moet.

2. 28-50 jaar. Hier vindt een verandering in werk en relaties plaats. Dit is een periode van heling, een productieve tijd waarin je ontdekt waar je goed in bent.

3. Na je 50ste krijg je een nieuwe plek in de maatschappij en ga je de jouw voorbeeldrol nog meer belichamen.


Een 6-lijn die uit balans is, herken je aan:

-weerstand of struggles rondom het aannemen van de voorbeeldrol


TIP:

-Maak eens een tijdlijn van jouw leven tot nu toe. Is bovenstaand patroon terug te vinden?


Merk je dat je uit balans bent? Voel je vrij om een coaching sessie in te plannen. Wil je meer weten over je human design profiel? Je bent van harte welkom in Tilburg of online voor een human design reading!

Comments


bottom of page