Maak je leven makkelijker met behulp van Human Design

Helemaal hot en happening in spiri-land: Human Design. Wat is het? En vooral, wat kan je ermee? Ik deed er onderzoek naar voor de scriptie van mijn yogaopleiding. In deze blog leg ik uit wat Human Design in vredesnaam is, en licht ik mijn eigen profiel (kort) toe! Hoe leuk is dat?!


Inzicht in jouw ware aard en levensmissie

Human Design is een systeem dat inzicht geeft in wie je werkelijk bent, op basis van je geboortemoment en -plek.

Volgens Human Design ligt onze levensmissie namelijk al vast voordat we op aarde komen.

Ja, een open mind is inderdaad een must! :-)


Aan de hand van een schematische tekening kan een Human Design reader zien: “dit ben je wel, dat ben je niet”. Er zijn geen grijze gebieden, waardoor het in eerste instantie voor een lichte shock kan zorgen.


Vaak leven we namelijk helemaal niet meer volgens onze ware aard, maar worden we vooral geleid door onze conditioneringen, a.k.a. gewoontepatronen. Denk aan “ik geef mijn mening maar niet, want ik wil niet als een betweter overkomen.” of “mijn lichaam geeft aan dat ik moe ben, maar ik doe toch dat ene klusje nog even, want dat is wel zo netjes.”


Hoe vanzelfsprekend het misschien klinkt, zo moeilijk is het vaak om je ware natuur te leven. De heersende opvattingen dat het leven maakbaar is en dat we proactief moeten zijn, helpen daar natuurlijk niet altijd aan mee.


Middels het vergroten van zelfinzicht, het "ont-leren" van gewoontepatronen en ontspanning, kan ons leven de vorm aannemen zoals het werkelijk bedoeld is.


Kritische noot: ik zie een Human Design profiel niet als een exacte handleiding voor hoe iemand moet leven of als “de enige echte waarheid”.


Het gaat er dus ook niet om of hetgeen Human Design vertelt, klopt of niet klopt. Zie het als een (heel handig!) hulpmiddel op je levensweg, een ondersteuning bij het bewust worden van je eigen gewoontepatronen.


Voor mij persoonlijk is mijn profiel een tool om mee te experimenteren in mijn dagelijks leven, waardoor ik het leven steeds meer als een SPEL zie.

Mijn profiel


Mijn profiel (check deze vette (!) afbeelding) laat zien dat ik een Projector ben, een non-energy type. Dat betekent dat ik een gefocust en absorberend aura heb (meen je?!).


Mijn sacraal centrum (tweede bolletje van onder) is ongedefinieerd. Dat betekent dat ik geen consistente onuitputtelijke bron van energie heb, maar afhankelijk ben van de energie van anderen om mij heen. Voldoende rust en slaap zijn voor mij essentieel. Lees: ik zal sneller last van een tekort hebben dan energy types. Ik ben vooral hier ben om inzichten te verkrijgen en anderen te guiden.


Wachten op de uitnodiging is mijn strategie, en dus bv. niet initiëren, zoals dat het geval is bij de manifestors (Steve Jobs is een bekend voorbeeld van dit type).


De Solar plexus (rechter centrum) is mijn belangrijkste centrum. Ik ben in staat om alle emoties van het spectrum te ervaren en doe dat in golven (Had ik maar eerder geweten dat dit part of me is en dat ik niet abnormaal ben! #vanconditioneringengesproken). Om beslissingen te maken, is het handig als ik “emotioneel neutraal” ben. Ergens een nachtje over slapen werkt voor mij dus beter dan spontane acties.


Mijn Solar plexus staat in verbinding met het Root centrum (onderste vierkantje), welk dus ook gedefinieerd is en ambitie representeert.


Verder is mijn Ajna centrum (tweede vakje van boven) gedefinieerd, wat betekent dat ik in staat ben zaken te analyseren en informatie te verwerken, ten behoeve van anderen. Het begrijpen, analyseren en toetsen van informatie is iets wat ik natuurlijk heel erg herken (#levenslangstudent).


Mijn Throat centrum is gedefinieerd, en staat in verbinding met mijn G-centrum, wat betekent dat ik de manier waarop ik mezelf ken (mijn identiteit) via communicatie tot uiting breng. Het delen van opgedane inzichten is iets dat mij van nature goed afgaat en ik haal er veel voldoening uit als ik hier anderen mee kan inspireren.


Kritische noot: Om een profiel volledig te kunnen interpreteren, is veel studie nodig. Er valt dus nog véél meer informatie uit te halen dan ik hier beschrijf, maar voor deze blog, beperk ik me tot de essentie.


Mijn profiel ten opzichte van de mensen in mijn omgeving

Inzicht krijgen in mijn eigen profiel is leuk, maar inzicht krijgen in de verschillen en overeenkomsten tussen mijn profiel en dat van mijn broertjes, ouders en vriend, zorgde er bij mij echt voor dat er kwartjes vielen.


Ik ben namelijk opgegroeid tussen vier energietypes. Deze ontdekking zorgde echt voor een intens “aha-moment”. In eerste instantie snapte ik bepaalde patronen beter. Een energietype moet namelijk de ruimte hebben om te kunnen luisteren naar de inzichten die een niet-energie type te vertellen heeft (#timingisalles). Aan de andere kant zie en voel ik ook letterlijk de voordelen en zelfs noodzaak, om in de buurt te zijn van mensen die wel een gedefinieerd Sacral centrum hebben.


Human Design leert me hoe ik mijn eigen leven makkelijker kan maken, maar ook hoe ik beter kan samenwerken met de mensen om me heen.

Je Human Design profiel kennen is dus één ding, maar ernaar leven is echt iets anders. Het "ont-leren" van bepaalde gewoontepatronen, is een proces wat maanden, misschien wel jaren duurt.

Yoga en meditatie zijn daarbij essentieel, als je het mij vraagt in ieder geval. Daarom gebruik ik een Human Design reading vaak in mijn coachingstrajecten.


Kan jij niet meer wachten om jouw eigen profiel te ontdekken of heb je hier vragen over? Let me know! Je bent welkom en ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.


Heel fijn weekend!


Eveline

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven