Wandel je chill

De natuur. Als je het mij vraagt is er geen idealere plek om meer tot jezelf te komen, rust te vinden, te ontprikkelen, je te realiseren dat je al helemaal goed bent zoals je bent. Vooral dat laatste ja, tot in elke cel van je lichaam! In deze blog vier go-out-of-your-comfortzone tips en een overzichtje van mijn favoriete oplaadspots in en om Tilburg voor jouw fijnste boswandeling ooit!


Vier go-out-of-your-comfortzone tips

Ik begin met vier gouden tips waarvan je in eerste instantie misschien denkt “dat ga ik niet doen”. Het is jouw leven, dus jij bepaalt het natuurlijk zelf, maar je leest deze blog niet voor niks, dus ik voel me zo vrij om de ruimte te nemen jou uit te dagen:


1. Ga alleen.

2. Zet je telefoon op vliegtuigstand.

3. Blijf minimaal een uur.

4. Neem eens een pauze, Neem de omgeving helemaal in je op. Kijk rond. Ruik. Voel de temperatuur, de wind door je gezicht en misschien wel de blaadjes op de grond of boomschors.


“En dan?”, denk je nu wellicht.


En dan niks. Just be. Enjoy the moment. Wacht met evalueren en oordelen tot je weer thuis bent.


Geschikte gebieden voor jouw experiment

Moerenburg

Superluxe, zo’n natuurgebied dicht bij de stad. Ik vind het altijd zo heerlijk om door de poortjes en letterlijk door de weilanden te banjeren. Oude schoenen zijn dus wel aan te raden. :-)

Tip: haal na je wandeling een gembercake bij Vittorio aan de Piushaven. Wel op eigen risico, want als je die cake geproefd hebt, zweer ik je dat je sowieso nog een keer teruggaat! ;-)


Kerkeindse heide


Dit gebied ligt op minder dan 10 minuutjes met de auto (of 20 minuutjes met de fiets) vanaf het Leijpark. Je hebt een linker- en een rechterbos. Meestal begin ik in het rechterbos, steek ik daarna de Pijnendijk over, groet ik de bokken met zeer indrukwekkende geweien, en eindig ik op de prachtige heide. Aanrader als je mooie foto’s wilt maken bij zonsondergang. Dit is een rustig bos waar je niet zo veel mensen tegenkomt. Als ik in mijn eentje wil wandelen, vind ik dit de ideale omgeving.


Roovertsche Leij in Goirle

In dit oude bos met megahoge bomen, kan je heerlijk slenteren langs de kronkelende Roovertsche Leij. Net een sprookjesbos. (Hoop altijd dat ik elfen tegenkom ;-) )


Oisterwijkse Bossen en Vennen


Prachtig gebied. Of het nu zomer of winter is, de rust van de vennen zorgen voor een vakantiegevoel, alsof je even niet in Nederland bent.


Gebied bij Herberg “In den Bockenreyder” in Esbeek

In dit bos heb ik op één wandeling een reetje, een mol en een dikke zwarte naaktslak ontmoet. Als je van dieren houdt: this is the place to be. Ze schijnen zich vooral rond schemertijd, vlak voor zonsondergang te laten zien. Ook hier heb je een linker- en een rechterbos én een uitkijktoren. Het gebied rondom het water heb ik pas later ontdekt, maar is echt de moeite waard!


Mocht je niet in de buurt van Tilburg wonen, snap ik dat je nu bijna zou willen verhuizen. Nee grapje, maar als niet-Brabander vind je vast ook wel een fijn wandelgebied bij jou in de buurt. Misschien ga jij al heel vaak in je eentje wandelen, maar mocht het naar aanleiding van deze blog de eerste keer worden, ben ik heel benieuwd hoe je het ervaart!


Wandel ze! :-) En laat me weten hoe het was dus. Vind ik leuk!


Eveline

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven