6958AFA6-0C72-4CD7-B7EC-06C262FBE5EB_edited.jpg
if you know how to free yourself of tension,
you know how to solve your problems in life

yoga

Het woord "yoga" komt uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), "yuj". Letterlijk betekent dit "juk". Het wordt vertaald als "verenigen". Yoga leert geest, gevoel en lichaam te beheersen, de schommelingen stil te leggen en daarmee eenwording te ervaren.

In deze blog vind je vijf voordelen van yoga.

Hier lees je meer over het effect van yoga op je gezondheid & geluk.

bewoon & omarm je lichaam

Asanabeoefening (het doen van yogahoudingen) is een onderdeel van yoga. Het is een manier om jouw lichaam voor te bereiden op meditatie. Door het uitvoeren van yogahoudingen vergroot je je lichaamsbewustzijn en je concentratie. Het maakt je helder en alert.

HATHA

Deze klassieke vorm van yoga maakt spieren en gewrichten sterk en soepel. Door middel van focus op de ademhaling leer je je lichaam beheersen. Je ervaart, zowel fysiek als mentaal, meer stabiliteit, ontspanning en balans. Na een hatha les voel je, ontspannen, energiek en verbonden met jezelf. 

YIN

Yin staat voor het passieve, het vrouwelijke. Bij yin yoga blijf je 3-5 minuten in een houding. In deze vorm van yoga worden niet zozeer de spieren, maar wel de omliggende bindweefsels aangesproken. Doordat je zenuwstelsel tot rust komt, is een bij-effect van yin yoga vaak een ontspannen gevoel.

NIDRA

Letterlijk betekent yoga nidra "slaap yoga". Het is een vorm van meditatie die zorgt voor, zowel lichamelijke als mentale, diepe ontspanning, voor heling en helderheid. Tijdens yoga nidra lig of zit je stil en luister je naar mijn stem. Stap voor stap word je naar de “nidra-stand" begeleid. (Onbewuste) spanningen worden losgelaten. Je komt in contact met je diepste binnenste en brengt je ziel tot rust, waardoor dit het ideale moment is om intenties te zetten of om bepaalde angsten of negatieve overtuigingen op te lossen. Na een sessie voel je je kalm en verfrist. 

INVESTERING

prijs op aanvraag

testimonial-yoga