"If you know how to free

yourself of tension,

you know how to solve your problems in life."

thuiskomen in jouw lichaam

Of je nu last hebt van (te veel) stress, andere klachten ervaart, zoals weinig zelfvertrouwen, bepaalde angsten of emotie-eten. Jij voelt dat het hoogtijd is voor méér balans in je leven. Je denkt er al langere tijd over na om eens yogales te proberen, maar je durft dat nog niet zo goed. Mogelijk doordat je je afvraagt of je daar wel fit of lenig genoeg voor bent. 

Ik verklap alvast één ding: yoga is voor IEDEREEN

Hoe fijn zou het zijn als jij een manier van bewegen vindt, waarbij jij je echt 100% happy voelt én blijft voelen op de lange termijn? Verlang jij ernaar (weer) van binnenuit te VOELEN waar jij behoefte aan hebt

In mijn yogalessen breng ik je in alle rust en veiligheid, met liefde, terug naar jouw natuurlijke, ideale & perfecte, staat van zijn. Als allround yogadocent maak ik een yogales die volledig aansluit bij jouw behoeften, zodat jij beter leert luisteren naar de behoeften van jouw lichaam en daardoor meer ontspanning & balans ervaart. 

6958AFA6-0C72-4CD7-B7EC-06C262FBE5EB_edi

hatha

 

in de tweejarige yogadocentenopleiding die ik eind 2020 heb afgerond bij Yoga Cetrum Tilburg ben ik opgeleid tot hatha yoga docent. Deze klassieke vorm van yoga is gericht op het sterk en soepel maken van spieren en gewrichten. Door middel van focus en de ademhaling leer je je lichaam beheersen. Op die manier ervaar je, zowel fysiek als mentaal, meer stabiliteit, ontspanning en balans. Na een hatha les voel je, ontspannen, energiek en verbonden met jezelf. 

yin yoga

 

yin staat voor het passieve, het vrouwelijke. Bij yin yoga blijf je langer in de houdingen, 3-5 minuten. In deze vorm van yoga worden niet zozeer de spieren, maar wel het omliggende bindweefsel aangesproken. Het klinkt misschien makkelijk, maar yin yoga kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je het gewend bent om actief te zijn, veel te bewegen en het moeilijk vindt om te ontspannen of “niks” te doen. Juist dan is het vaak goed om deze vorm van yoga regelmatig te beoefenen en helemaal tot rust te komen. (Ik spreek uit eigen ervaring ;-) ). Na een yin les voel je je ultiem ontspannen.

yoga nidra

letterlijk betekent yoga nidra "slaap yoga". Het is een vorm van meditatie die zorgt voor zowel lichamelijke als emotionele diepe ontspanning, voor heling en helderheid. Tijdens een nidra sessie hoef je alleen maar stil te liggen of zitten en te luisteren naar mijn stem. Stap voor stap breng ik je naar de “nidra-stand". Je komt in contact met je diepste binnenste en brengt je ziel tot rust. Zowel lichamelijk als mentaal worden (onbewuste) spanningen losgelaten. Het kan ook een fijn moment zijn om intenties te zetten of om bepaalde angsten of negatieve overtuigingen op te lossen. Na een sessie voel je je kalm en verfrist. In deze blog vertel ik waarom yoga nidra de meest ultieme vorm van ontspanning is die er bestaat.

3D8283C2-ABC6-476F-85E5-757EADC1BE9F_edi

yoga is méér dan een reeks fysieke houdingen

Sinds ik me kan herinneren, vraag ik mij af waarom ik, wij mensen, hier zijn, wat de bedoeling is van ons leven op aarde. Op allerlei manieren heb ik naar antwoorden gezocht (lees héél hard gewerkt!). Er zijn momenten geweest waarop ik doorsloeg in het zoeken en er zijn momenten geweest waarop ik niet meer wilde of zoeken.

 

Wat yoga me laat inzien, is dat al die vragen die ik me stel(de) eigenlijk helemaal niet zo relevant zijn. En nog belangrijker, door yoga heb ik ervaren hoe essentieel het is om naast hard werken óók te pauzeren en rust te nemen. Het begrip "ontspanning" heeft voor mij een compleet nieuwe betekenis gekregen.

 

Door yoga kom ik beter in contact met mijn lichaam, mijn emoties en mijn diepste verlangens en behoeften. Hierdoor zorg ik op alle niveaus veel beter voor mezelf. Daarnaast helpt yoga mij accepteren en vertrouwen.

Mijn leven loopt hierdoor dus zo veel makkelijker. En dat gun ik iedereen!

investering privé yogales 

prijs op aanvraag

ben jij toe aan een yogales die helemaal past bij JOU?

heb je vragen of specifieke wensen rondom yoga? 

vul onderstaand formulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/3
71870AF6-8C88-4204-BC28-338B3113584B_1_2

"Yoga is not about touching your toes, it's about what you learn on the way down."